Egenskaper som utmärker en bra ledare, listat i magasinet Entrepreneur.

“För att vara en bra ledare, kan du inte lägga energi på småsaker, för du måste vara mindre distraherad än dina konkurrenter. För att få de viktigaste sakerna gjorda måste du utveckla en oerhört selektiv ignorans. Annars kommer det triviala att dränka dig.” säger Tim Ferriss, författare av bästsäljaren “The 4-Hour Workweek”.

2. Självförtroende
Alla i teamet tar efter ledarens manér. Det gäller alltså att vara rakryggad och tillmötesgående.

“En ledare inger självförtroende och följarskap genom att ha en tydlig vision, empati, och genom att vara en stark coach”. Så uttalar sig Barri Rafferty, vd på Ketchum.

3. Inspiration
Ledarens förmåga att inspirera påverkar teamets inställning till uppgiften:

“Folk påstår alltid att jag är en “self-made” man. Men det finns inget sådant. Ledare är inte “self-made”; de är drivna. Andra har gett mig bra inspiration och fantastiska råd, och jag har drivits av mina värderingar och min passion” säger Arnold Schwarzenegger.

4. Transparens
För att vinna de anställdas tillit måste du glömma titlarna, och visa autenticitet.

”Jag har aldrig köpt konceptet av att bära på en mask på jobbet. Det enda sättet för mig som ledare att engagera mitt team är att vara 100 procent mig själv – öppen, och ibland bristfällig, men alltid passionerad i arbetet” säger Keri Potts på ESPN.

5. Kommunikation
En ledare må vara introvert, men de viktigaste budskapen måste alltid fram:

”Om människor inte är medvetna om dina förväntningar och misslyckas, då är det egentligen ditt fel för att du inte har kommunicerat dem” enligt Kim Kurlanchik Russen, entreprenör.